Въздушните сили от НАТО започват годишното си учение за ядрено възпиране, в

...
Въздушните сили от НАТО започват годишното си учение за ядрено възпиране, в
Коментари Харесай

Военновъздушните сили на НАТО започват годишното си ядрено учение

Въздушните сили от НАТО стартират годишното си обучение за нуклеарно въздържане, в което над Северозападна Европа ще летят десетки самолети, оповестяват от Алианса. Учението, продължаващо до 30 октомври, е рутинна, повтаряща се подготвителна активност и не е обвързвана с никакви настоящи международни събития, прецизират оттова.
Още по темата
В " Steadfast Noon " вземат участие 14 страни и близо 60 самолета от разнообразни видове, в това число бойни самолети четвърто и пето потомство, както и самолети за наблюдаване и самолети цистерни. Както и през предходните години, по този начин и на тазгодишното обучение ще вземат участие американски бомбардировачи B-52 - те ще летят от военновъздушната база Minot в Северна Дакота.

Тренировъчните полети ще се правят над Белгия, която е хазаин на учението, както и над Северно море и Обединеното кралство.

Steadfast Noon се провежда всяка година от друг съдружник от НАТО.

Новата стратегическа идея на Алианса, призната от съюзническите водачи на срещата на върха в Мадрид през юни, обяснява, че " главната цел на нуклеарния потенциал на НАТО е да резервира мира и да възпре експанзията ". Той акцентира, че " до момента в който съществуват нуклеарни оръжия, НАТО ще остане нуклеарен съюз. Целта на НАТО е по-безопасен свят за всички; ние се стремим да създадем среда за сигурност за свят без нуклеарни оръжия. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР